18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18.04.2024 16

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin onur ve direniş destanıdır. 18 Mart 1915'te başlayan ve 18 Mart 1916'da kazanılan bu zafer, Türk topraklarını işgal etmek isteyen düşmana karşı verilen eşsiz bir mücadeleyi simgeler. Binlerce şehidin verdiği fedakarlıkla yazılan bu destan, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunun en önemli göstergesidir. Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Bu yıl 109. Yıl dönümü ile anılan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle 18 Mart 2024 tarihinde okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çalışmalarda emeği geçen Nilüfer TURAN ve Mustafa SOMUNCU hocamız ile öğrencilerimize teşekkür ederiz.

18-04-202418-04-202418-04-2024